Onze collectieve geschiedenis in Nederland.

  Jongeren geïnspireerd door succesverhalen tijdens netwerkbijeenkomst

  Vorige week namen ongeveer vijftig werkzoekenden deel aan de netwerkbijeenkomst van Atlas Cultureel Centrum in de bibliotheek Gouda. De deelnemers konden languit in gesprek gaan met potentiele werkgevers. Naast diverse lokale werkgevers stond Rabobank in de hal van de bibliotheek met hun standje, om jongeren te woord te staan.

  Tijdens de bijeenkomst vertelde wethouder Rogier Tetteroo (Sociale zaken en werkgelegenheid), hoe de gemeente Gouda zich inzet om jongeren snel en effectief weer aan de slag te krijgen. De wethouder vertelde na afloop dat hij het een geslaagde bijeenkomst vond en “dat er veel inspiratie aanwezig was”.

  Reacties van deelnemers
  De reacties van deelnemers logen er niet om; Farah Chouli: “Een boeiend programma met inspirerende workshops! Voor mij was de netwerkbijeenkomst zeer nuttig geweest, mogen er vele volgen!” Ook Claudia de Klein vond het een zeer interessante meeting: “Farid Darkaoui liet ons op zijn eigen manier weer eens zien hoe zaken in bedrijven en organisaties kunnen lopen en hoe je die kan herkennen. Zeer leerzaam weer. En daarnaast genoten van de hapjes en de gesprekken. Voor herhaling vatbaar.” Esma vond het een “heerlijke avond”. “Leerzaam omdat het duidelijk was, heerlijk omdat het een avond in een heel prettige ambiance was met prettig en inspirerend gezelschap. De opzet nodigt uit voor het persoonlijke gesprek met verdieping hoe de ander zaken aanpakt en dat onder het genot van heerlijk hapjes. Kortom, wat mij betreft een succes. Dank!”

  Inspiratie
  De bezoeker kon namelijk ook naar succesverhalen luisteren en zich laten inspireren door een aantal rolmodellen, zoals de succesvolle ondernemers Rahma El Mouden (eigenaar MAS schoonmaakbedrijf) en Farid Darkaoui (directeur Zakenexpert). Vanuit het publiek werden veel vragen gesteld aan de gasten. Deze namen ruim de tijd om ze te beantwoorden. Ook na afloop gingen jongeren in gesprek met de rolmodellen en de wethouder.

  Workshops
  De deelnemers kregen tijdens de workshops tips en adviezen van professionals over hoe zich optimaal voor te bereiden op sollicitatie. Het inzetten van de eigen talenten en kwaliteiten was een vaak terugkomend item.

  _DSC9394 _DSC9335 Workshop1

  Reacties zijn gesloten.