Onze collectieve geschiedenis in Nederland.

  Leerlingen bezoeken fototentoonstelling ’50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland’

  Op zaterdag 3 juni 2017 brachten de leerlingen van Finaal Educatie een bezoek aan de tentoonstelling ’50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland’in bibliotheek Escamp in Den Haag.  Zij kregen van Sahin Yildirim uitleg over de eerste generatie gastarbeiders en in het bijzonder over onze gezamenlijke toekomst in Nederland. Daarna inspireerde de educatievemedewerkers van Atlas Cultureel Centrum de leerlingen met een workshop. De leerlingen hebben vol nieuwsgierigheid een duikje genomen in de geschiedenis van deze migratie. Hoe zagen de gastarbeiders er toen uit? Hoe leefden ze? Raakten ze snel gewend?Al deze vragen werden beantwoord aan de hand van bijzondere foto’s en prachtige verhalen.

  Ook hebben de leerlingen een rondleiding gekregen en allerlei persoonlijke verhalen gehoord over hoe opa’s vroeger leefden in Nederland. De leerlingen waren duidelijk onder de indruk van de tentoonstelling.

  Laura: ” Ik vond echt interessant dat 11 mannen 2 kamers moesten delen.Hadden ze geen vrouwen?”

  Hassan: “Het was erg leuk om te zien hoe oude opa’s er toen uitzagen als jonge sterke mannen” 

  Amina: “Mijn opa heeft ook zijn houtkoffer nog thuis. Hij vertelt mij altijd hoe hij zijn reisde maakte. Ik heb echt respect voor hun.”

  Atlas Cultureel Centrum heeft gedurende een maand met 4 basisscholen en een weekend school samengewerkt aan de educatieve programma. In vervolg van dit educatieve programma leren de kinderen  ‘interviewen ‘en gaan hun ouders, opa en oma of buren interviewen.

  Reacties zijn gesloten.