Onze collectieve geschiedenis in Nederland.

  De tentoonstelling ‘Gurbette’ in Ankara werd geopend door de Nederlandse ambassadeur.

  Ambassadeur Marjanne de Kwaasteniet, voormalig minister van Arbeid Ali Naili Erdem en de initiatiefnemer van ‘Gurbette’, Sahin Yildirim van Atlas Cultureel Centrum waren aanwezig bij het evenement.

  De 92-jarige oud-minister van Arbeid, Ali Naili Erdem, had een inspirerende boodschap: “Drie tulpenbollen kwamen vanuit Turkije naar Nederland en het prachtige Keukenhof is een mooi onderdeel van de Nederlandse cultuur geworden. Op eenzelfde manier zijn de migranten, hun kinderen en hun kleinkinderen ook een integraal en gewaardeerd onderdeel van de Nederlandse cultuur geworden.”

  De tentoonstelling brengt verhalen over het werk, het pensionleven, de taalproblemen, de gezinshereniging, de relatie met de Nederlanders, maar ook over het sociale en religieuze leven van de eerste generatie migranten uit Turkije in beeld.

  Initiatiefnemer Sahin Yildirim licht toe: “De Turken en Nederlanders delen een collectieve geschiedenis in Nederland en dat mag niet verloren gaan. Onze drijfveer is even simpel als belangrijk: wie zijn verleden niet eert, verliest de toekomst en wie zijn wortels vernietigt, kan niet meer groeien. Met deze prachtige reizende fototentoonstelling ‘Gurbette’ willen we de ervaringen, de successen en het falen van de pioniers vastleggen en beschikbaar maken voor de nieuwe generaties en aldus een bijdrage leveren aan de bilaterale relatie tussen Nederland en Turkije.”

  Reacties zijn gesloten.