Onze collectieve geschiedenis in Nederland.

  De fototentoonstelling ’50 jaar arbeidsmigratie in Nederland’ werd door burgemeester Aboutaleb geopend

  De fototentoonstelling ’50 jaar arbeidsmigratie in Nederland’ werd op 4 november 2019 in het Cultureel Centrum ’t Klooster door burgemeester Aboutaleb geopend.

  Aboutaleb: Migratie is een bijzonder fenomeen en in Nederland weten helaas veel mensen niet hoe het is ontstaan. Wij hebben de neiging te definiëren als iemand die van ene plek van de aarde naar een andere plek in de aarde is gegaan opzoek is naar geluk. Maar migratie is meer dan dat. En ik denk dat dit fototentoonstelling heel goed laat zien hoe het proces zich ontwikkelde. Het is een geweldig initiatief en wil iedereen die erbij betrokken is enorm bedanken.

  Sahin Yildirim: Wij willen hiermee onze collectieve geschiedenis in Nederland vastleggen en overdragen aan nieuwe generaties. De vierde en vijfde generaties die in Nederland geboren zijn, die hier gestudeerd hebben, die een vrijwilligers werk doen en die betrokken zijn bij een politieke partij die blijven hier en die gaan niet meer terug. We hebben dit project opgezet om de pioniers van het eerste uur die enorm hebben bijgedragen aan wederopbouw extra aandacht te geven, want zij zijn van mening dat ze vergeten zijn en dat ze geen gehoor krijgen.

  Na de toespraak van burgemeester Aboutaleb en initiatiefnemer de heer Yildirim gingen de bezoeker de fototentoonstelling ’50 jaar arbeidsmigratie in Nederland’ vrij bezichtigen.

  In tweede gedeelte van het programma ging de dagvoorzitter Willemijn de Koning met de pioniers van het eerste uur in gesprek. Na afloop genoten de bezoeker van heerlijke hapjes onder het genot van achtergrond muziek.

   

  Reacties zijn gesloten.