Onze collectieve geschiedenis in Nederland.

  Literaire avonden met bekende schrijvers

  We organiseren dit jaar twee bijzondere literaire ontmoetingen.

  Tijdens deze bijeenkomsten leer je de mens achter de schrijver kennen. De schrijvers vertellen over hun werk en er is volop interactie met het publiek.

  Praktische informatie
  De ontmoetingen vinden steeds plaats bij het Stadarchief Utrecht, Hamburgstraat 28, 3515 NS Utrecht.

  Programma 2022

  Donderdag 30 juni om 19.30 uur – Murat Isik

  Ticketkopen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Literaireavond

  Vrijdag 21 oktober om 19:30 uur – Sahin Yildirim

  Over Murat Isik 

  Schrijver en jurist Murat Isik (Izmir, 11 september 1977) debuteerde met Verloren grond, maar brak door met de roman Wees Onzichtbaar, waarvoor hij de Libris Literatuurprijs 2018 ontving en waarvan inmiddels 100.000 exemplaren zijn verkocht. Wees onzichtbaar is het verhaal van een 5-jarig jongetje dat met zijn ouders en zus vanuit Turkije naar de Bijlmer verhuist. Naast het opgroeien als jongen met een autoritaire vader, gaat het ook over de bijzondere wijk de Bijlmer. Isik schrijft voor de Boekenweek het essay met het thema ‘De Moeder de vrouw’. Het essay is een portret van zijn moeder, over de ontwikkeling die zij als vrouw ondergaat.

  Over Sahin Yildirim 

  Schrijver en maatschappelijke ondernemer Sahin Yildirim (1987) heeft het boek 50 jaar, 5o verhalen (2014), Een halve eeuw in Nederland (2016) en Grenzeloze Liefdes(2020) geschreven en geeft strategische leiding aan sociaal- culturele, maatschappelijke en educatieve thema’s.

  Na het programma is er de gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren door de schrijvers.

   

  Reacties zijn gesloten.