Onze collectieve geschiedenis in Nederland.

  HELPT U MEE?

  HELPT U MEE?

  Graag willen wij hieronder drie boeken ’50 jaar, 50 verhalen’, ‘Een halve eeuw in Nederland’, en ‘Grenzeloze Liefdes’ onder uw aandacht brengen. En we hopen van harte dat uw interesse zodanig gewekt wordt dat u een aantal exemplaren wilt aanschaffen.

  Dit jaar vieren we met vol trots dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft. Het thema is ‘Stad zonder muren’: open, betrokken, gastvrij en verbonden met elkaar. Om deze reden wil Atlas Cultureel Centrum graag met een strakke programma aandacht schenken aan de geschiedenis van arbeidsmigranten in Utrecht, welke onderdeel is van de stad Utrecht900. Dit willen we doen door een bestaande foto-expositie ´50 jaar arbeidsmigratie in Nederland´ verder uit te breiden met lokale verhalen en geschiedenis, en dit te combineren met een educatief pakket, lezingen en dialoogbijeenkomsten, literaire avonden, culinaire avonden, theater voorstelling, muziek evenement, workshops, filmavond, congres, onderzoek en een wervingsactie voor nieuw archiefmateriaal.

  Om dit bijzonder project een succes te maken werken we samen met het Utrechts Archief, de bibliotheek,  Utrecht Centraal Station, het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM) , Universiteit Utrecht, Stichting Al-Amal, De Turkse ondernemersvereniging (TOV), en velen andere lokale en landelijke partners.

  Inmiddels hebben diverse fondsen een x bedrag toegekend voor bovenstaande projectonderdelen. Helaas zijn we er nog niet klaar mee. Echter, om dit bijzonder een succes te maken hebben we uw financiële steun nodig. Graag willen wij een deels van de kosten de verkoop van de boeken te dekken. Het doel is minimaal 500 exemplaren te verkopen. Helpt u mee?

  Aarzel dus niet om dit project te ondersteunen en geniet van deze bijzondere verhalen van arbeidsmigranten in Nederland.

  Wilt u meer exemplaren kopen als geschenk of ons sponsoren? Uiteraard kan dat ook.

  Voor meer informatie kunt u mailen naar info@atlascultureelcentrum.nl

  Hieronder de links van de websites waar u de boeken kunt bestellen:

  Titel: Een halve eeuw in Nederland

  Ondertitel: De Marokkaanse arbeidsmigratie in 50 verhalen van Marokkaanse gastarbeiders en Nederlanders
  Auteurs: Sahin Yildirim, Ineke van der Valk en Hanina Ajarai
  ISBN: 978-90-80715-12-7
  Aantal pagina’s : 284 pagina’s (met illustraties)

  Prijs: € 23,99 (Gratis verzending)

  Bestel viawww.eenhalveeeuwinnederland.nl

  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

   

  Titel: 50 jaar 50 verhalen

  Ondertitel: De Turkse arbeidsmigratie in 50 verhalen van Turkse gastarbeiders en Nederlanders
  Auteur: Sahin Yildirim
  ISBN: 978-90-80715-10-3
  Aantal pagina’s : 245 pagina’s (met illustraties)

  Prijs: € 19,99 (Gratis verzending)

  Bestel viawww.vijftigjaarturkeninnederland.nl/

  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  Titel: Grenzeloze liefdes

  Ondertitel: De verhalen van 24 gemengde stellen uit verschillende culturen
  Auteurs: Sahin Yildirim, Yvette Kopijn, Daniela Tasca en Laura Schalkwijk
  ISBN: 978-90-903141-9-8
  Aantal pagina’s : 165 pagina’s (met illustraties)

  Prijs: € 19,99 (Gratis verzending)

  Bestel via: www.grenzelozeliefdes.nl

  Reacties zijn gesloten.