Onze collectieve geschiedenis in Nederland.

  50 jaar arbeidsmigratie: lezing en dialoogbijeenkomst

  Atlas Cultureel Centrum, Hooked on History en de Bibliotheek Utrecht organiseren op 24 juni een avond over 50 jaar arbeidsmigratie. Een avond met een lezing van Sahin Yildirim, een panelgesprek met eerste, tweede en derde generatie gastarbeiders, muziek van Roufaida en spoken word van Tom Strik.

  Wanneer: 24 juni 2022

  Tijd: 19.30 uur – 22.00 uur

  Locatie: Bibliotheek Neude, Neude 11, 3512 AE Utrecht

  Kosten: GRATIS

  Programma:

  • 19:30 uur inloop (koffie en thee)
  • 20:00 uur Welkomstwoord
  • 20:10 uur Lezing over arbeidsmigratie in Nederland
  • 20:30 uur Poëzie en dans
  • 20:40 uur Panelgesprek met eerste, tweede en derde generatie
  • 21:20 uur Muziek
  • 21:40 uur Borrel
  • 22:00 uur Afsluiting

  Na het programma is er de gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren door Sahin Yildirim. 

   

  GRAAG AANMELDEN VIA: 

  https://reserveren.bibliotheekutrecht.nl/nl-NL/Show/Details/50-jaar-arbeidsmigratie-lezing-en-dialoogbijeenkomst–24-jun-36462

  Meer informatie over Sahin Yildirim

  Sahin Yildirim is een Turks- Nederlandse schrijver en maatschappelijke ondernemer en heeft diverse publicaties op zijn naam staan zoals de boeken50 jaar, 50 verhalen’,  ‘Een halve eeuw in Nederland en ‘Grenzeloze Liefdes’. Yildirim legt gemakkelijk verbindingen tussen publieke belangen, bekleedt verschillende bestuurlijke functies bij maatschappelijke organisaties en geeft strategische leiding aan sociaal- culturele, maatschappelijke en educatieve thema’s.

  Meer informatie over Roufaida

  In de muziek van Roufaida (27) weerklinkt de Noord-Afrikaanse diaspora. Geïnspireerd door artiesten als BjörkFairuz en Aldous Harding produceert Roufaida ingetogen indie pop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats. Ze zingt kordaat, maar kwetsbaar in het Engels, Arabisch en Riffijns. Op het podium creëert ze haar toegankelijke en intrigerende muziek helemaal alleen, om de luisteraar heel dichtbij te laten komen.

  Onder de naam Southbound produceerde Roufaida in 2015 een EP in Kopenhagen. Ze sleepte de Grote Prijs van Rotterdam in de wacht en speelde de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Roufaida speelde onder meer voorprogramma’s voor artiesten als Curtis Harding en Con Brio, en shows op festivals als De Parade, Oerol en Motel Mozaique.

  Meer informatie over Tom Strik

  Tom Strik is acteur, schrijver en muzikant. Tijdens zijn werk als acteur raakte Tom geïnteresseerd in spoken word. Theatraliteit zie je dan ook in verschillende vormen terug bij Tom. Zowel in zijn shows als in zijn teksten.

  Tom is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, samenwerkingen en combinaties. Met zijn elektronische live act SPROKEN combineert hij spoken word met house en techno. Hiermee stonden ze al op festivals als het Amsterdam Dance Event, Solar Weekend en Extrema Outdoor Belgium. En brachten ze begin 2020 hun debuut EP “Leven is een festival” uit.

   

  Reacties zijn gesloten.